Menu Sluiten

Rode wijnrisotto met gebakken oesterzwam en Pecorino

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 60 min.

Ingrediënten

200 gram Risotto rijst 
Halve ui
1 teen knoflook
75 gram roomboter
200 ml rode wijn
750 gram Paddenstoelbouillon       
100 gram Pecorino         
3 Champignons
4 Oesterzwammen
100 ml Olijfolie
Zout
Peper

 

Bereidingswijze

Rode wijnrisotto

  • Begin met het snipperen van de halve ui en de knoflook.
  • Fruit dit rustig in 50 gram boter.
  • Voeg de rijst toe en rooster deze licht.
  • Voeg de rode wijn toe als de rijst glazig begint te kleuren.
  • Giet de rode wijn erbij en laat het helemaal door de rijst opnemen.
  • Voeg telkens een kleine hoeveelheid bouillon toe. Laat de bouillon helemaal door de rijst opnemen op een middelmatig vuur.
    Roer de rijst voldoende tijdens dit proces.
  • Wanneer de rijst nog een kleine bite heeft (al dente) is de risotto klaar.
  • Haal de pan met risotto van het vuur.
  • Voeg vervolgens de rest van de boter en de Pecorino toe.

Gebakken oesterzwammen en champignons 

  • Snijd de oesterzwammen in mooie reepjes en snijd de champignons in partjes.
  • Zet ondertussen een bakpan op het vuur.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan.
  • Bak de oesterzwamreepjes en champignons en voeg peper en zout toe.
  • Voeg voor extra smaak tijdens het bakken een klein klontje roomboter toe.

Afwerking

  • Maak 2 diepe borden op met risotto. Belangrijk bij een goede risotto is dat de risotto uitloopt en dan stopt.
  • Garneer af met de gebakken oesterzwamreepjes, partjes champignon en Pecorino.
  • Nu is het tijd om de borden mooi op te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *