Menu Sluiten

Pompoen, knolselderij & kabeljauw

Ingrediënten

Kabeljauw á 130 gr 2 st
Flespompoen 1 st
Knolselderij 1 st
Room 250 ml
Sjalot 3 st
Granny smith appel 1 st
Citroen 1 st
Sinaasappel 1 st
Rode wijn 50 ml
Witte wijn 25 ml
Runderbouillon 300 ml
Kippenbouillon 50 ml
Knoflook 2 st
Chinese 5 Spice (Jonnie Boer) 1 tl
Komijn 3 gr
Kerriepoeder 1 gr
Rozemarijn 1 takje
Tijm 3 takje

Deze week duikt Louis de keuken in voor een héél herfstig gerecht. Hij gaat aan de slag met pompoen, knolselderij en kabeljauw. Met een uurtje in de keuken heb je een heerlijk zacht & kruidig gerecht op tafel staan.

Bekijk de video en bekijk de ingrediëntenlijst en recept. Veel kook plezier!

With Love,

Louis

Benodigde tijd: 1 uur.

 

  1. Bereid de pompoen

    Verwarm de oven op 175°C. Schil de flespompoen, snijd doormidden en verwijder de zaden.
    Snijd de helft van de pompoen vervolgens in blokjes van 2 cm. De andere helft hebben we verder in het recept nodig. Doe de blokjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout, peper en 1 takje tijm. Plaats de pompoenblokjes voor 20 min in de oven.

  2. Bereid de knolselderij

    We gebruiken vervolgens 1/3 van de knolselderij. Verwijder de schil, snijd in blokjes van 3 cm. Plaats de knolselderijblokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout, peper, en takje tijm en sinaasappel- en citroenrasp.

    Na 20 minuten stoppen we ook de ovenschaal met knolselderijblokjes in de oven. Samen met de pompoenblokjes blijven de knolselderijblokjes voor 20 minuten in de oven.

  3. Bereid de pompoen compote

    – Snipper de sjalotten. Bewaar de helft voor de saus.
    De andere helft hebben we nodig voor de compote.
    ·        Snipper 1 teen knoflook.
    ·        Snijd de andere helft van de pompoen in kleine blokjes van 0,5 cm.
    ·        Schil de Granny Smith en snijd deze in parten. Gebruik 2 parten.
    ·        Neem 1 kleine steelpan en zet op laag vuur.
    ·        Zweet de ui en knoflook aan in de pan met een scheutje olijfolie.
    ·        Voeg de komijn en kerrie toe en laat zweten.
    ·        Voeg de kleine pompoenblokjes toe en schep de massa geregeld om.
    ·        Blus af met het vocht en laat rustig gaar stoven totdat bijna al het vocht is ingekookt.
    ·        Schep nog een paar keer om voor een fijnere structuur.
    ·        Breng op smaak met peper en zout.

  4. Bereid de Chinese 5 spices jus

    ·        Neem een steelpan en zet op laagvuur.
    ·        Gebruik de overige sjalot en snipper de laatste teen knoflook
    ·        Zweet de ui en knoflook aan in de pan met een scheutje olijfolie
    ·        Voeg de Chinese 5 Spice kruiden toe en laat zweten.
    ·        Blus af met de rode wijn en voeg tijm en rozemarijn toe.
    ·        Kook in tot de helft en voeg de runderbouillon toe.
    ·        Kook weer in tot de helft.
    Breng eventueel op smaak met zout en peper.

  5. Bereid de pompoencrème

    Haal de pompoen en de knolselderij uit de oven. Pureer de pompoenblokjes en mix met de room tot een gladde crème.

  6. Bak de kabeljauw

    ·        Zout de kabeljauwfilets aan beide zijden.
    ·        Zet een koekenpan op het vuur en verhit met een scheut olijfolie.
    ·        Zodra de pan goed warm is, bak je de kabeljauwfilet op de huid.
    ·        Bak de vis 1 minuut op hoge temperatuur. Verlaag de temperatuur naar middelhoog.
    ·        Draai de vis na 3-4 minuten om en bak nog 2-4 minuten op lage temperatuur totdat de vis gaar is. Beweeg de pan af en toe zodat de vis niet blijft plakken.

  7. Nu is het tijd om de borden mooi op te maken! Dit is jouw eigen feestje.
    Eet smakelijk!

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *